به گزارش همشهری آنلاین، یک جنگجوی قرون وسطایی که صورتش در یکی از وحشیانهترین نبردهای اروپا شکافته شده بود، ۶۶۰ سال پس از مرگ وحشتناکش، در یک اقدام خیره کننده علمی به زندگی بازگردانده شد.
طی حفریات باستان شناسی که در منطقه ویسبی در جزیره گوتلند سوئد به انجام رسید، دانشمندان با یک گور دسته جمعی روبهرو شدند که به نظر میرسد متعلق به تلفات یک جنگ خونین باشد.
بررسیهای اولیه نشان داد که این حدود ۱۸۰۰ جسد متعلق به دهقانانی بودند که عمدتاً به سلاحهای نه چندان خوب مجهز بودند که حداقل یک سوم آنها خردسال یا مسن بودند.
بررسیهای تاریخی به این نتیجه رسید که این قربانیان در اصل مدافعان روستایی منطقهای در برابر مهاجمان دانمارکی کاملاً حرفهای بودند که در سال ۱۳۶۱ میلادی به این منطقه یورش بردند و در جنگی نا برابر تقریباً تمام مدافعال روستایی را قتل و عام کردند و احتمالاً بقیه را نیز به بردگی گرفتند. وضعیت اجساد کشف شده نشان میدهد که مهاجمان بدون هیچ رحمی دهقانان مدافع را به شکلی کاملاً وحشیانه قتل و عام کرده اند.
اما نکته جالب توجه در این داستان یافتن جمجمهای در میان این اجساد است که در صورت خود شکافی بزرگ دارد. این اثر به خوبی حکایت از آن دارد که این فرد نگون بخت با ابزاری سنگین و تیز همچون تبر مورد اصابت قرار گرفته است.
هنوز به درستی مشخص نیست که این فرد در جریان نبرد کشته شده است یا بعد از اسارت به این سرنوشت دچار شده است، اما از آنجایی که هیچ اثر دیگری بر استخوان هایش نداشت، برخی کارشناسان معتقدند که او پس از اسارت به این عاقبت دردناک دچار شده است.
همین متفاوت بودن سرنوشت این فرد برخی از کارشناسان را کنجکاو کرد تا بیشتر در مورد او تحقیق کنند. اکنون یک متخصص گرافیک برزیلی به نام Cicero Moraes تلاش دارد تا با بازسازی چهره این قربانی دادههای بیشتری از آخرین لحظات زندگی او بدست بیاورد. او در ابتدا با استفاده از نشانگرهای مخصوص هوشمند، سعی کرد بافت نرم صورت قربانی را بازسازی کند.
دانشمندان برای اینکه بافت نرم صورت که بر روی جمجمه قرار میگیرد را با دقت بیشتری بازسازی کنند، سیتی اسکنهای دقیقی از یک فرد داوطلب با فیزیک جمجمه مشابه فرد قربانی گرفتند. دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی اندازه بینی و همچنین دهان و چشمها را بازسازی کردند و برای رنگ مو و پوست نیز از پیش فرضها بهره گرفتند.
در نهایت چهره این قربانی پس از ۶۶۰ سال برای اولین بار در برابر دیدگان ما قرار گرفت. چهرهای که با احتمالاً بسیار زیاد با چهره واقعی فرد هنگام کشته شدن یکی است.
مورائس میگوید هنوز به درستی مشخص نیست که این ضربه به تنهایی کشنده بوده است یا خیر، زیرا ما نمیتوانیم با این اطلاعات این نتیجه را به اثبات برسانیم، ولی به هر حال این فرد در این گور دسته جمعی به خاک سپرده شده و از قربانیان این جنگ به حساب میآید.
تاریخ میگوید؛ پس از نبرد، شهروندان ویسبی برای جلوگیری از خونریزی بیشتر تسلیم شدند. پادشاه پیروز والدمار چهارم باج سنگینی دریافت کرد و جزیره را به قلمرو پادشاهی خود افزود.
با این همه، این پایان ماجرا نبود و جنگهای سوئد و دانمارک بر سر تصاحب این جزیره ادامه یافت تا اینکه پس از شکست دانمارک در جنگ تورستنسون در سال ۱۶۴۵ دوباره این جزیره به قلمرو سوئد بازگشت.
منبع: فرارو
نظر شما